WordPress

Plataforma de Publicació Personal Semàntica

El primer és el primer

Benvinguts. El WordPress és un projecte molt especial per a mi. Cada desenvolupador i col·laborador afegeix alguna cosa única al resultat final, i tots plegats creem quelcom bonic que em fa sentir orgullós de formar-ne part. Milers d’hores s’han escolat al WordPress, i estem compromesos a millorar-lo cada dia. Gràcies per fer-lo part del vostre món.

— Matt Mullenweg

Instal·lació: La famosa instal·lació en 5 minuts

 1. Descomprimiu el paquet en un directori buit i pengeu-ho tot al servidor.
 2. Obriu wp-admin/install.php al navegador. Això us durà a través del procés de configuració del fitxer wp-config.php amb els detalls de connexió a la base de dades.
  1. Si per alguna raó el procés falla, no us preocupeu. Pot no funcionar en tots els servidors web. Obriu el fitxer wp-config-sample.php amb un editor com el WordPad o similar i empleneu-lo amb els detalls de connexió a la base de dades.
  2. Deseu el fitxer amb el nom wp-config.php i pengeu-lo al servidor.
  3. Obriu wp-admin/install.php al navegador.
 3. Una vegada el fitxer de configuració s’ha definit, l’instal·lador configurarà les taules que necessiteu al blog. Si es produeix cap error, torneu a comprovar el fitxer wp-config.php, i torneu-ho a provar. Si torna a fallar, aneu als fòrums de suport amb totes les dades que pugueu.
 4. Si no introduïu una contrasenya, anoteu la contrasenya que us donen. Si no proporcioneu un nom d’usuari, aquest serà admin de manera predeterminada.
 5. L’instal·lador us hauria d’enviar a la pàgina d’entrada. Entreu amb el nom d’usuari i contrasenya que triàreu durant la instal·lació. Si es va generar una contrassenya per a vosaltres, aleshores feu clic a “Perfil” per canviar-la.

Actualització

Fent servir l’actualitzador automàtic

Si esteu actualitzant des de la versió 2.7 o superior, podeu utilitzar l’actualitzador automàtic:

 1. Obriu wp-admin/update-core.php al navegador i seguiu les instruccions.
 2. Que volíeu més? això és tot!

Actualització manual

 1. Abans d’actualitzar res, assegureu-vos de fer còpia de seguretat de tots els fitxers que heu modificat com ara l’index.php.
 2. Suprimiu els fitxers antics del WordPress, deixant els que heu modificat.
 3. Pengeu els fitxers nous.
 4. Aneu a /wp-admin/upgrade.php amb el navegador.

Migració des d’altres sistemes

El WordPress pot importar des d’un nombre de sistemes. El primer que necessiteu és el Wordpress instal·lat i funcionant tal i com es descriu dalt, abans d’utilitzar les nostres eines d’importació.

Necessitats del sistema

Recomanacions del sistema

Recursos en línia

Si teniu qualsevol pregunta que no es tracta en aquest document, aprofiteu-vos dels numerosos recursos en línia que té el WordPress:

El HelpHub (en anglès)
El HelpHup és la enciclopèdia de totes les coses del WordPress. Ès la font d’informació disponible més completa sobre el WordPress.
El blog del WordPress (en anglès)
Aquí és on trobareu les darreres actualitzacions i notícies relacionades amb el WordPress. Les notícies recents sobre el WordPress apareixen de manera predeterminada al panell d’administració.
El planeta del WordPress (en anglès)
El planeta del WordPress és una agregador de notícies que us mostra juntes entrades de blogs de tot arreu.
Els fòrums de suport del WordPress (en català)
Si heu cercat a tot arreu i encara no heu trobat una resposta, els fòrums de suport estan molt actius i tenen una gran comunitat llesta per ajudar. Per ajudar-los en la seva tasca, assegureu-vos d’utilitzar un títol descriptiu i descriviu la vostra pregunta tant com sigui possible.
El canal IRC del WordPress (en anglès)
Hi ha un xat en línia que s’utilitza per discusions entre gent que fa servir el WordPress i ocasionalment per solucionar problemes. La pàgina del wiki anterior us ha de dur en la direcció correcta. (irc.libera.chat #wordpress)

Notes finals

Comparteix

El WordPress no té una campanya de màrqueting de milions d’euros o patrocinadors cèlebres, però tenim una cosa encara millor—a tu. Si gaudiu fent servir el WordPress, considereu contar-li-ho a un amic, configureu-li el WordPress a algú que té menys coneixements que vós, o escriviu a l’autor d’un article de premsa que ens subestima.

El WordPress és la continuació oficial del b2/cafélog, que va fer Michel V. El treball el van continuar els desenvolupadors del WordPress. Si voldríeu donar suport al WordPress, considereu fer una donació.

Llicència

El WordPress és programari lliure, i es publicar sota els termes de la GPL versió 2 o (segons la vostra opció) qualsevol versió superior. mireu license.txt.