Geocaching a la Catalunya Central

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cache - Tresor - al Coll Baix - Necesites Google earth
Per activar tots els " Caches " - " Tresors de Mon " - Necesites Google earth
Geocaching - web oficial
Geocachin Catalunya
Geocaching - web oficial en Castellà
Mapa de la terra de Google
Mapa de Manresa (Google Maps)
Sistema de posiconamnet global - GPS -
Agència espacial Europea - Galileo - Sistema Europeu de posicionament global -
Mòbile Phone Navigation ( gps) Cat
Geocaching a Wikipedia
Mapes de Manresa i d'altres
Wikiloc (Comunitat d'usuaris que comparteixen rutes i punts d'interès GPS. Descobreix, publica i comparteix rutes i punts d'interès GPS del Món)
 
 

Tipus de Tresors al Geocaching:

Tresor Tradicional
Aquest és el tipus de tresor original que consisteix, com a mínim, en un envàs i un llibre de registre. Normalment trobaràs un Tupperware, una caixa de munició, o un cub arribo d'articles, o també un envàs petit "micro tresor" que seria massa petit per que contingui altres articles a part del llibre de registre. Les coordenades llistades a les pàgines de tresors tradicionals són la localització exacta del tresor.

La regla general per a aquesta classe de tresors és "si agafes un article, deixa un altre article i escriu en el llibre de registre". Alguns tresors són temàtics, per tant assegura't de llegir la descripció abans d'anar a la cerca.


Tresor Múltiple
Un tresor múltiple ( "multiprocés cache") involucra dos o més localitzacions, la localització final sent un envàs físic. Hi ha moltes variacions, però la majoria dels tresors múltiples tenen una pista per trobar el següent tresor, i el segon tresor té pistes per trobar el tercer, i suma i segueix fins arribar al tresor final. Un tresor offset (on vas a una localització i aconsegueixes pistes per un tresor concret) és considerat un tresor múltiple.

Tresor Virtual
Un tresor virtual és el que existeix en forma de lloc. Depenent de l'amo del tresor, un tresor virtual podria consistir en respondre una pregunta sobre el lloc, un lloc interessant, fer una prova, etc. La recompensa d'aquests tresors és el lloc en si i el compartir la informació sobre la teva visita.

Degut a la naturalesa d'aquests tresors, és imprescindible visitar el lloc i concretar les coordenades abans de registrar el tresor. Per últim, ja que molts llocs són interessants, és important remarcar que per crear un tresor virtual aquest ha de ser una cosa fora del comú i així poder garantir el seu registre i que sigui visitat per altres geocachers.

Bústia de correu Híbrid
Una bústia de correu és una altra forma de buscar tresors, usant pistes en comptes de coordenades. En molts casos, una bústia de correu té coordenades, i el propietari ha creat una bústia de correu i un geocache. Per llegir més sobre buzoneo de correu, visita la web de Letterboxing North Amèrica.

Tresor de reunió
Hi ha hagut molts casos on els geocachers han volgut reunir uns amb els altres per poder compartir experiències i fer nous amics. Els tresors de reunió són llocs on reunir-se, i després que el partit s'hagi realitzat aquests tresors són arxivats.

Tresor amb Webcam (càmera)
Aquests són tresors que utilitzen càmeres web existents posades aquí per individus o agencies que monitoritzen diferents àrees com parcs o condicions de carreteres. La idea és el posar davant de la càmera per enregistrar la teva troballa. La part més difícil és que necessitaras trucar a un amic perquè miri la pàgina web on es publica la imatge de la càmera. Necessitaras que guardin la imatge per poder registrar el teu troballa. Si ets un expert de la informàtica podràs utilitzar un mòdem inalàmbric per poder desar la imatge tu mateix des del teu labtop.

Tresor misteriós o trencaclosques
El Gran tresor de tot tipus de tresors, aquesta classe de tresors poden consistir en complicats trencaclosques que hauràs de resoldre per a determinar les coordenades. L'única cosa diferent d'aquest tipus de tresor és que les coordenades publicades en la seva pàgina no són la localització exacta del tresor. Aquestes coordenades són un punt de referència general, com la localització d'un parc proper. Donat a la creixent creativitat de Geocaching això es converteix en la graella de sortida de nous i únics desafiaments.

Tresor sense localització (Invertit)
Els tresors sense localització es podrien considerar com el contrari als tresors tradicionals. En comptes de trobar un container amagat, se't dóna la tasca de localitzar un objecte específic i registrar les seves coordenades. Una mena de cerca de carronya, és una cosa que implica el recol lectar wayponits de diversos objectes per tot el planeta. Degut a la naturalesa dels tresors sense localització aquests no s'inclouen en la pagina de tresors propers. Els pots trobar a la seva pròpia pàgina.

(Tex extret de http://www.geocaching-hispano.com i traduit per google)

 
Enllaços interesants :
Rutes pel Bages amb btt- de Jaume Pintó
 
 
 
 
Mapa de Manresa :
 
 
 
 
     
     
     
     
 
 


Recomana aquesta pàgina a +1 de Google :
 
 


Guia de Manresa - Passsatge Vilaseca Garriga C, 08241, Manresa (Bages , Catalunya ) - Telèfon: + 34 608795843 - E_ mail : guia@guiamanresa.com
GuiaManresa.com
   
Directe a :
Copyright © 2000 - 2017 - (tots els drets reservats)
www.guiamanresa.com / www.manresaguia.com / www.guiamanresa.cat / www.guiamanresa.net / www.guiamanresa.eu / www.guiamanresa.es