Qui Som

On Som - Historia - Imatges - Les Festes - Aula Oberta - Secretaria - Associació de Pares i Mares - menjador - Enllaços

 

A l'escola som molta gent.
( aquestes dades son del 2001 ens movem més o menys amb les mateixes xifres )
Comencem pels alumnes que són els importants: són 449.
Som 27 mestres (2 fan mitja jornada)
12 monitores de menjador.
2 cuineres i un cuiner.
1 conserge.
Monitors d'activitats extraescolars.
Pares i mares de l'AMPA que hi dediquen moltes hores....
5 persones de neteja
Vénen sistemàticament: una logopeda
                                         una persona dels EAPS.

Déu-n'hi-do!
Tots creiem aquests principis generals que teniu a continuació.
Potser això fa que entre aquest personal hi hagi un bon "rotllo" i que la feina es faci bé.

Això és el que  entreguem als pares que vénen a l'escola a preinscriure el seu fill-a o que han vingut a informar-se.

PRINCIPIS GENERALS

Educació integral:
L'escola practica una educació que abraça tots els aspectes de la formació del nen.

Atenció a la diversitat:
L'escola adequa el treball, en la mesura de les seves possibilitats, al nivell i necessitats de cada alumne.

Coeducació:
L'escola estableix uns mateixos objectius, continguts, activitats, tracte i normes iguals tant per als nens com per a les nenes, tot i que tindrà en compte els valors inherents a cada sexe.

Escola catalana:
Des del començament l'escola ha fet i fa l'ensenyament en llengua catalana. A més, mitjançant els programes dels diferents cursos, s'intenta donar a conèixer la realitat nacional.

Arrelada al medi:
Tenint en compte els diferents estadis evolutius de l'alumne creiem que l'ensenyament ha de partir de la realitat immediata que l'envolta ja que aquesta, en ser coneguda per ell, li permet poder-la entendre i interpretar més fàcilment. Per això els continguts s'enfoquen des del medi proper, a partir del qual es generalitza amb altres models llunyans.

Democràtica i participativa:
L'escola la formen pares, alumnes, personal no docent i mestres i tots són responsables del seu funcionament. Aquesta participació de tots els estaments educatius s'assegura mitjançant diferents mecanismes de participació.

Solidària:
L'escola fomenta la solidaritat sense cap discriminació per motiu de raça, sexe, religió, llengua o edat.

Potenciació de l'esperit crític:
L'escola intenta donar als alumnes els elements necessaris perquè es puguin formar una opinió personal.

Aconfessional:
L'escola no adopta una opció religiosa concreta. Manté una actitud de respecte envers les diferents opcions religioses dels pares.
 

CRITERIS METODOLÒGIS
A fi d'aconseguir aquests objectius generals, els mètodes de treball són:

Ensenyament a partir de l'evolució psicològica del nen tenint en compte les seves diferents etapes d'evolució i maduració.

Motivar l'alumne a partir dels seus interessos procurant crear un clima i una actitud favorable al treball.

Diversificació d'activitats d'ensenyament-aprenentatge:

Treball per racons i treball en grup a tots els cicles per tal d'afavorir la participació activa dels nens i poder fer millor el seguiment.

Sortides i colònies: a fi de fer un ensenyament arrelat al medi, l'escola les té programades al llarg de tota l' escolaritat.

Tallers en les activitats de plàstica per facilitar el coneixement i l 'ajuda entre nens/es del mateix cicle.

Assemblees per assegurar i reforçar els hàbits democràtics, participatius i de convivència i per saber respectar les opinions dels altres.

Globalització: El nen aprèn de manera global, no compartimentada. Es té en compte a l'hora de programar, organitzar i presentar els continguts d'aprenentatge.

Partir dels coneixements previs del nen per afavorir el desenvolupament dels nous aprenentatges.
 

  Menjador:

L'escola ofereix servei de menjador . Aquest servei i les activitats de lleure les fa un equip de monitors (11 concretament). La Comissió de gestió està formada per pares, mestres, cuinera i la responsable del menjador. És la comissió la que revisa el treball de l'equip i el projecte del curs.

A més de vetllar els aspectes dietètics, hàbits d'alimentació i higiene, s'informa als pares de l'adaptació del nen al menjador.

A fi de millorar el procés d'adaptació dels pàrvuls de tres anys us demanem que, durant el mes de setembre, els nens d'aquesta edat no els feu quedar al menjador.

AUTOCARS

L'Associació de Mares i Pares ofereix un servei d'autocar per a tots els alumnes de l'escola. Aquest servei funciona al matí (de 2/4 de 9 a les 9), al migdia (a 2/4 de 1 i a 2/4 de 3), i a la tarda (a 2/4 de 5). També hi ha un autobús, a 2/4 de 6, per als nens que, fent ús del servei, es queden a les activitats extraescolars.

QUOTES DE MATERIAL

A fi de no fer cap discriminació, tot el material de la classe és comunitari. Els pares, a principis de curs, paguen a l'Associació de Mares i Pares una quantitat fixa en funció de les despeses de material comunitari que gastarà. Aquesta quota és obligatòria per a tots els alumnes. Amb el rebut de material i el de l'Associació de Mares i Pares es lliurarà un val de descompte per a la compra dels llibres de text (a aquells cursos que n'utilitzen).

ALTRES CONSIDERACIONS:

La llengua estrangera que s'ensenya a l'escola ‚ és l'anglès.

Un cop formalitzada la matriculació de tots els alumnes nous es farà una reunió general, per parlar del funcionament de l'escola. El mes de setembre us convocarem per informar-vos sobre diferents qüestions a fi de garantir un bon funcionament del curs escolar.
 

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS:

A partir del mes d'octubre i sota l'organització de l'AMPA de l'escola s'organitzen diferents activitats esportives i no esportives adequades a les necessitats de cada edat i dirigides per monitors qualificats. Aquestes activitats es realitzen, generalment, de 2/4 de 5 a 2/4 de 6 la tarda, exceptuant el curset de natació que es fa els dissabtes.

Al setembre, en el llibret d'inici de curs, s'especificaran les activitats corresponents al nou curs escolar.
 

PARTICIPACIÓ DELS PARES:
Considerem que l'educació és una responsabilitat compartida entre pares i escola. Per això el seu bon funcionament només és possible si tots els estaments que formen l'escola: alumnes, mestres i pares hi col·laboren activament.

Els pares estan representats al Consell Escolar, a l'Associació de Mares i Pares (AMPA) i mitjançant un/a delegat/ada de cada classe que participa en diferents comissions de treball.

També hi ha els pares i mares col.laboradors que fan tasques puntuals a nivell d'escola i/o de classe durant el curs. Per sort, sempre hem pogut comptar amb ells.

Durant el primer trimestre, els mestres tutors fan una reunió general amb els pares de la classe per comentar l'organització general del curs. Al llarg del curs es fan entrevistes personals amb totes les famílies per valorar les actituds individuals de l'alumne davant el treball, els hàbits, la relació amb els companys, amb els adults, els aprenentatges, etc.

Cada cicle elabora uns informes que són lliurats a les famílies al llarg del curs escolar. En acabar el curs es fa una altra entrevista a cada família per valorar els resultats generals de l'alumne i entregar i comentar l'informe final.

Principi de pàgina