Webs temàtiques publicades a la guia

 
A causa de la Covid-19 poden haver canviat
horaris i servei
s
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Webs temàtiques publicades a www.guiamanresa.com
 
 
La República a Manresa en un clic (1931-1936)
 
Aquest web tracta sobre la II República a Manresa (1931-1936) i ofereix nombrosos recursos gràfics i documentals d’aquest període.
 
Segurament aquest constituirà un dels esforços més grans i innovadors que s’hagi fet mai en un municipi pel que fa a la recerca, agrupació i divulgació dels documents de l’època de la República.
 
Aquest treball s’ha realitzat amb motiu del 75è aniversari de la proclamació de la II República, com una aportació sistemàtica i actualitzada des de l’escala local i/o comarcal que enriqueix el coneixement de la història global d’un període transcendental del segle XX, alhora que en facilita la seva comprensió i consulta mitjançant una utilització senzilla i pràctica de les noves tecnologies.

Estrena del documental
" Entre el soroll i el silenci "
Els bombardeigs franquistes a Manresa (1938-1939)

Imatge de les germanes Maria i Marina Gibert i Rubinat, que foren mortes, a l'edat de 12 i 11 anys, respectivament, a la Pujada Roja, quan corrien cap a casa seva intentant fugir de les bombes de l'aviació Franquista durant el primer bombardeig aeri a Manresa, el 21 de desembre de 1938. (Col.lecció familiar)

Nova web de l'Historiador Manresà

Joaquim Aloy

Srebrenica, la vergonya d'Europa

Milers d'homes executats i enterrats en fosses comunes, centenars d'homes enterrats vius, homes i dones mutilats i degollats, nens assassinats davant els ulls de les seves mares, un avi obligat a menjar el fetge del seu propi nét. Aquestes són realment escenes de l'infern, escrites en les pàgines més fosques de la història humana”.

El magistrat del T.P.I. Fouad Riad

- descrivia així aquell genocidi -

Una web per no oblidar

Darrera de cada nom de soldat mort de la Guerra Civil (1936-39) hi ha la història d’una vida humana. Una vida jove, amb tots els projectes i il·lusions propis de l’edat. Una guerra que ells no havien provocat els la va segar en sec.

Joaquim Amat-Piniella,

Autor de K.L.Reich


"A la "nova Europa",
forjada amb sang innocent, devastacions i misèria, els espanyols antifranquistes no tenien altra plaça que la d'un pot de cendres..."


Abril de 2005, Surten a la llum 4 cartes inèdites de Joaquim Amat-Piniella,

d’un gran valor testimonial
     
 
 


 
Guia de Manresa - Passsatge Vilaseca Garriga C, 08241, Manresa (Bages , Catalunya ) - Telèfon: + 34 608795843 - E_ mail : guia@guiamanresa.cat
GuiaManresa.cat
   
Directe a :
Copyright © 2000 - 2022 - (tots els drets reservats) - Condicions'dùs - Avís legal
www.guiamanresa.cat / / www.guiamanresa.com / www.guiamanresa.net